پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : 1628
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، با اشاره به اهمیت خودکفایی در زمینه تولید کاتالیست، گفت: زمانی در حوزه ساخت کاتالیست ضعف داشتیم و فناوری ساخت آن را نداشتیم، اما با تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان این تابو شکسته شد.
شکسته‌شدن تابوی تولید و صادرات کاتالیست با تلاش یک شرکت دانش‌بنیان
وحیدرضا زیدی‌فرد روز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت) در حاشیه نخستین روز از بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در آیین رونمایی از کاتالیست شیفت دما متوسط (MTS)، تولیدشده به همت شرکت نفت و گاز سرو که نسلی نو از کاتالیست‌های مورد استفاده در واکنش WGS به شمار می‌آید، خطاب به مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه در زمینه کاتالیست‌سازی سابقه خوبی دارید، بیان کرد: زمانی در حوزه ساخت کاتالیست ضعف داشتیم و فناوری ساخت آن را نداشتیم.

وی افزود: با تلاش شرکت‌های دانش‌بنیان این تابو شکسته شد و در زمینه کاتالیست، همانند باقی مواردی که شاید کشورهای دیگر فکرش را نمی‌کردند، به این فناوری دست یافتیم. ازاین‌رو من آینده روشنی را برای صنعت کاتالیست در ایران چه در داخل کشور و چه خارج از کشور و در حوزه صادرات می‌بینم.

اهمیت کاتالیست شیفت دما متوسط (MTS) در خالص‌سازی هیدروژن است. در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها گازی که از ریفرمر خارج می‌شود مخلوطی از Co و co۲ و هیدروژن است و این دسته واکنش‌های شیفت با هدف خالص‌سازی هیدروژن انجام می‌شود. برای نخستین بار در کشور است که کاتالیست شیفت دما متوسط (MTS) تولید و رونمایی می‌شود. این کاتالیست در بازه دمایی بین شیفت دما بالا و شیفت دما پایین کار می‌کند.
  https://safireenergy.ir/vdci.razct1aqvbc2t.html
منبع : شانا
نام شما
آدرس ايميل شما